Vasárnap,    Tivadar
Keresés a tartalomban:
Keresés
Egészség Online

Wellness Online

A kalcium fontossága - az ionizált kalcium (VII rész)

pH táblázat

Az 1970-es évek elején Dr. Reich a továbbiakban azt is felfedezte, hogy a nyál savas kémhatása az egyik vezető tünete a kalciumion hiánynak.

Ez nagyon fontos, mivel azt jelenti, hogy a nyál pH-ját három másodperc alatt, egyszerűen egy olcsó lakmuszpapírral megmérve meghatározható a beteg általános egészségi állapota a kalciumion deficienciával összefüggésben.

sav_bazis_ph_747_20090706113531_681.jpg

Azt találta, hogy mikor a páciensek nem szenvedtek kalciumhiányban és egészségesek voltak, akkor a nyáluk pH-ja az enyhén alkalikus 7.5-től a semleges pH 7.0-ig terjedt, és a kiválasztott testnedvek savas jellegűek voltak. Ezzel szemben, amennyiben a páciens kalciumion hiányban szenvedett, a nyál pH-ja a 6.4-4.6 közötti, savas tartományban volt, a kiválasztott testnedvek pedig alkalikusnak bizonyultak. Megfigyelte továbbá, hogy a már fizikai tünetekkel is rendelkező betegek nyálának pH-ja a 6.0-6.5 közötti tartományban volt, míg akik már súlyos kalciumion hiányban szenvedtek, azoknál ez az érték leggyakrabban pH 6.0 alá került. A vitamin- és ásványi anyag pótlással kiegészített étrendi változást követő alig néhány hét vagy hónap múlva azt tapasztalta, hogy a nyál pH-ja lassan 7.0-re emelkedik és a fizikai tünetek is drámaian javulnak, vagy megszűnnek.

Természetes alapanyagból készült termékek az egészséges csontokért: http://www.vitafree.hu/mconet/product.php?catid=6

 

Csontritkulás témakörben további írásokat talál a http://www.csontritkulas.com oldalon