Péntek,    Márk
Keresés a tartalomban:
Keresés
Egészség Online

Wellness Online

Minden második nőnél bekövetkezik a csonttörés

csípőfájdalom

Alig van Magyarországon család, amelyben ne fordulna elő, hogy valamelyik nagyszülő rosszul lép, elesik, és combnyaktöréssel, csigolyasérüléssel kórházba kerül. Pedig mindez nem a "korral jár", hanem legtöbbször a csontritkulás következménye.

 


Az Európai Unióban óránként 120 az oszteoporózis, vagyis a csontritkulás miatt bekövetkező csonttörések száma. Ez a szám folyamatosan növekszik, nemcsak a betegség növekvő előfordulása miatt, hanem ennél örvendetesebb okból is: egyre nő ugyanis a várható élettartam, világszerte mind többen élik meg az időskort. A demográfusok a tendenciákat látva 2020-ra már kétmilliárd főre becsülik a Föld lakói között az időskorúak számát.

A betegség előfordulási gyakoriságát figyelembe véve a statisztikák jelzései szerint nagyjából minden második nő számíthat arra, hogy idősebb éveiben valamilyen, oszteoporosisos folyamatra visszavezethető csonttörés következik be az életében. A legsúlyosabb következményekkel a csípőtáji törések járnak: ebből már 1990-ben 1,6 millió történt a világon, de a becslések szerint a következő évtizedek alatt az előfordulás akár meg is többszöröződhet.

 

Természetes alapanyagból készült termékek az egészséges csontokért: http://www.vitafree.hu/mconet/product.php?catid=6

Csontritkulás témakörben további írásokat talál a http://www.csontritkulas.com oldalon